lauantai 26. joulukuuta 2009

Tapaninpäivän ilta koittanut, Joulu meni mukavasti Sammatissa. Pihasauna lämpeni ahkerasti ja koirat saivat kirmata päivät pitkät. Lahjoista ja muistamisista kiitos kaikille tasapuolisesti!!
Tänään kaikki loput jouluruuat annettiin kennelin asukeille ja ihmiset siirtyivät ihan jo mielellään syömään "normi" ruokaa:)
Huomenna on kyläilypäivä ja koirat saavat jäädä tarhoihin rouskuttelemaan luita. Tänään päivälenkiltä tullessa pukkasi sellasen myräkän vastaan, että koiratkin painoivat korvat liiskaan ja puskivat urheasti edellä kohti kotia, luntakin on niin paljon ettei mitkään polut olleet auki metsässä.
F-pentue starttaa uusiin koteihin Mirvan ja Kaustisen huomista ensi viikolla. Vuosi 2010 alkaa mukavasti uusissa perheissä pennun merkeissä, toivottavasti kuullaan paljon ipanoista tulevaisuudessa! Omalle kentälle tuleekin kaksi; uros ja narttu:))
Hyvillä mielin odotamme vuotta 2010 ja kaikkea mitä se tuokaan tullessaan!



lauantai 19. joulukuuta 2009

Kylmä viikko takana, mutta nyt lauhtuu kovaa kyytiä:) Koiratkin olleet päivisin osittain sisällä kun asteet laskivat jopa -25C:een. Tänään aivan loistava ulkoilu ilma ja saavatkin olla koko päivän ulkona nautiskelemassa! Ihana Joulu lomakin alkanut, on aikaa puuhastella koirien kanssa kaiket päivät!
Kotkassa pennut voivat hyvin, enää 2 viikkoa luovutukseen..uudet kodit jo odottavat innoissaan omiaan:) Ismo lähtikin tänään oppilaansa Mikon kanssa katsastamaan katrasta. Hyvin on kuulema reippaita ja tasalaatuisia ipanoita, illalla kuullaan sitten tarkemmin kasvattajan mielipiteitä viikareista:)
Viime talvena susi hiippaili nurkilla, eilen ilmeisesti ilves piti hyytävää meteliä pimeydessä..laitettiin pennutkin kiireesti pois pihalta. Kissat ei näillä pakkasilla paljoa sisätiloista poistukkaan:)
Maanantaina tulee Elvi 5kk kyläilemään, kiva nähdä tytteliä! Kuvien perusteella kasvanut ilmeikäs tyttö:)
P.s Niille jotka Seppo koiran muistavat...Seppo 6v. voi erinomaisesti, asustelee maalla perheensä kanssa ja on edelleen yhtä energinen kuin nuorena. Saa ulkoilla kaiket päivät vapaana ja puuhastella metsissä perheen pojan kanssa:) Piin kova pihavahti yhä edelleen, ei tule tonteille kutsumattomia vieraita kuulema. Loistavaan paikkaan aikoinaan pääsi, siitä ollaan yhä hyvin kiitollisia!

p.s Ismo erittäin tyytyväinen näkemäänsä, hyvän oloinen pentue!!
                                                          
                                           Sera 5kk

sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Ihanan leppoisasti satelee lumihiutaleita, vihdoinkin valkea maa ja puut peittyneet lumesta. Koirat leikkivät innoissaan, nauttivat selvästi. Ja lisää lunta on luvassa jouluksi! Onneksi saatiin tarhojen pohjat tehtyä ennen pakkasia ja lumen tuloa, murske on jo levitetty ja tasattu. Lauantaina kävi vilske kun oli auton ostajaa,kaivinkonetta,kuorma-autoa ym. pihalla samaan syssyyn. Auto lähti uuteen kotiin, sai senkin pois seisomasta pihasta:) Koirille lisättiin taas tänään ekokuitua koppeihin pakkasten kiristyessä. Saadaankin jouluna uusi "pahna" kokeille, saa nähdä miten pelittää.
Ismo sahannut urakalla luita ja pilkkonut lihoja koirille, aika herkkua näyttää olevan! Saatiin niin paljon lihaa, että riitti tutuillekkin haettavaksi:)
Enää 4 päivää töitä ja sitten koittaa loma, pääsee valosalla metsään ja harrastelemaan. Kiva laitella pihasauna Joulu kuntoon, ostella kukkia, tehdä jäälyhtyjä..! Ihanaa että huomenna on MAANANTAI :)

Oli illalla hienon näköinen kuu ja talon viiri kimalteli pakkasessa huurteisena


keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Joulukiireet pukkaa päälle töissä...no, 6-7 päivää niin alkaa joululoma:) Pakkasta luvattu ensi viikolle, aivan mahtavaa..nyt talvivaatteita esille. Kohtahan päiväkin pitenee ja siitä alkaa kevätkausi;)
Sunnuntaina ei ollut omia koiria reeneissä kun Mikko parka oli syöttänyt sormea koiralle..Ismo pyöritteli sit koirat maneesissa. Kohtahan Mikollakin on pentu, kiva nähä härveli livenä! Suunnataan kohti Kotkaa kun pennut on 5 viikkosia tutustumaan peijooniin:) Kotkassa kaikki erittäin kohillaan ja pennut sirutetaan tällä viikolla, nimet on myös lopullisesti valittu.
Omalla tontilla riehunut kaivinkone tekemässä maahommia uusien tarhojen pohjia ja salaojia varten.Pikkusen on piha kärsineessä kunnossa, mutta niin se oli viimeksikin ja oli sen arvosta! Naapurista saadaan koirille naudanlihaa näillä näppäimillä,hieno juttu:) Kennelin pakkaseen hankittu myös rustoja, kanaa, risottoa ym. niillä mennään joulun yli tyytyväisenä.

          Nyt vaan peukutetaan ettei tule näin musta Joulu!

lauantai 5. joulukuuta 2009

Aika päivittää kuulumisia..Kaustisen pentue kasvaa ja porskuttaa kovalla elämän halulla eteenpäin, kovin ovat ahneita ja energisiä :) Ipanat madotettiin tällä viikolla ja kynnet operoitiin samalla, kiitos Mirvan puolesta Haijelle avusta! Pentueessa näillä näkymin enää yksi riiviö vapaana aktiivi harrastajalle.
Pakkas viikko takana ja piha pysynyt siistinä, tänään sitten sen verran leutoa että kaikki paikat pesty painepesurilla ja muutenkin siivottu. Kasvattaja on ollut pikkujoulu risteilyllä ja palailee näillä hetkillä kotia kohti, koirat varmasti innoissaan "jälleennäkemisestä"! Ala-osaston kenttä ollut käyttökiellossa, joten keskiviikon purutreenejä ei ollut. Huomenna päivällä tottista ja illalla maneesissa purut, jos ei ihmiset jää katsomaan Linnan kutsuja...tuskin:)
Huomenna luetaan jälleen hieno kirja "Suomen koirat sodassa ja rauhassa" kannesta kanteen,suosittelen! Muistuttaa jälleen kuinka rohkeasti Saksanpaimenkoira on Suomen sodissa sotilaitten rinnalla toiminut.
Hyvää Itsenäisyyspäivää!!
p.s ihanat tuliaiset; Moschino hajuvesi,juustoa,viiniä,villasukat,pipo,paita,savustettua villisikaa, salamia ym. :)



perjantai 4. joulukuuta 2009

Viikko taas vierähtänyt ja Kaustisen ipanat ovat jo 3 viikkoisia:)